Om vores store franske bistro ved vandet
Le Grand Rouge kom til godt et år efter den succesfulde åbning af Le Petit Rouge. Som sin lillebror, er Le Grand Rouge en hyldest til det parisiske brasserie – med mere plads, mere udsigt og samme kærlige tilgang til håndværket. Her forenes fransk bistrokultur med danske værdier som hygge, tilgængelighed og nærvær.
Du finder os på kanten af kajen på Christianshavn, i lyse lokaler med masser af sjæl og kunst på vægen. Her summer det af liv, glassene klirrer, og fra køkkenet strømmer duften af smør. Vores menu er udviklet i tæt samarbejde med Claus “Røde Claus” Christensen – en kok med stærke rødder i klassisk gastronomi og et bankende hjerte for ærlig, velsmagende mad.
For os er det ikke dyre råvarer og fine fornemmelser, der fylder. Vi vil hellere fokusere på det, der virkelig tæller: gode råvarer, solide opskrifter og smag, der gør indtryk.
En kærlighedshistorie til god mad
Et projekt fra Røde Claus
Hvis du har været en smule rundt i Københavns restaurationsmiljø de sidste årtier, har du sikkert hørt om Claus Christensen – bedre kendt som Røde Claus. Han er kok, kunstelsker og kompromisløs bistroentusiast med en dyb kærlighed til det klassiske køkken og de smage, der bliver hængende i hukommelsen.
Bag nogle af byens mest ikoniske steder og uforglemmelige retter
Claus har tidligere stået i spidsen for både kultrestauranten Restaurant Gammel Mønt og Restaurant Salon i Bredgade, som stadig ligger i Bredgade i dag. Steder, hvor velsmag, eksklusive råvarer og klassisk håndværket har været i centrum. Her har alt fra hummer til trøfler, caviar og pighvar haft deres faste plads på menuen.
Måske har du hørt om hans overdådige signaturret ‘Hvalen’ – hummer og pighvar i smørmættet butterdej, udformet som en fisk og serveret i et hav af intens hummerbisque. En ret, der både er eksklusiv, smuk og uforglemmelig i smag og visuelt udtryk.
Tilgængelig gastronomi – uden at gå på kompromis
Selvom Claus mestrer det overdådige, banker hans hjerte lige så højt for det enkle og ukomplicerede. Det uhøjtidelige og uformelle måltid i solid kvalitet. Det er netop den filosofi, der ligger bag Le Grand Rouge: god mad behøver hverken være prætentiøs eller dyr.
Hos os får gode, men mere prismæssigt tilgængelige råvarer som fisken lange – en undervurderet fætter til torsken – lov at spille hovedrollen. Når den bliver tilberedt med respekt og ledsaget af enkle, gode garniturer, opstår der noget særligt.
Vi tror på, at høj kvalitet og madglæde godt kan være til at betale. Du skal kunne nyde et måltid i gode omgivelser – og have lyst (og råd) til at komme tilbage.
Et stærkt hold – på scenen og bag kulissen
Claus er stadig tæt på køkkenet og udvikler alle retter til både Le Grand Rouge og Le Petit Rouge. Han har sin ugentlige gang i restauranterne, men det er vores dygtige teams, der hver dag bærer hans vision videre med varme og præcision.
Til daglig finder man ham typisk på SK12 – hans ‘gastronomiske museum og galleri’, hvor han tryller med både signaturretter og glemte klassikere fra det danske og franske køkken.
DET SIGER VORES GÆSTER
Ingen siger det bedre end vores dejlige gæster. Tak for alle de fine ord!
Vi er både stolte og dybt taknemmelige for den ros, vi har modtaget – for maden, stemningen og værtskabet. Uanset om det kommer fra vores skønne gæster eller fra professionelle anmeldere, betyder det alverden for os.
“Man får som bekendt, hvad man betaler for, og denne aften på Le Grand Rouge synes jeg, at der var fin sammenhæng mellem pris og kvalitet, også hvad angår service.”
Søren Franck – Anmeldelse i Berlingske
“Dejligt sted med god mad til billige priser og en skøn udsigt. Utroligt venligt og smilende personale.. Vores tjener Alexander var helt i Top.. Dygtig ung mand og meget serviceminded. Han gjorde oplevelsen til noget særligt.. Ikke sidste gang vi kommer der.”
Bettina W – Trip Advisor 2025
“God oplevelse på åbningsaftenen hos Le Grand Rouge! Lækre retter med masser af smag og flotte portioner. Stemningen var hyggelig og indbydende, og betjeningen var venlig og opmærksom.”
Cathrine – Google 2025
“Fin oplevelse hele vejen igennem, dejligt med en aften i byen til fornuftige priser. Valget af baggrundsmusikken gav stedet en fed steming.”
Charlotte Schou – Google 2025
“Dette sted er virkeligt godt. Som Bouillion, men klasser bedre.
Portionerne er store. Maden er særdeles velsmagende. Vinen er god. Atmosfæren er hyggelig og fransk. Tjenerne er søde og venlige. Glæder os til næste gang.”
Allan Malling – Google 2025
“Kæmpe anbefaling. Spiste der med 4 veninder og alle retter var høj klasse. Mad, betjening & pris er TOP. Kæmpe anbefaling”
Tina H – Trip Advisor 2025
“Very good value – extremely cheap and the food quite decent – the location is great as well – the staff is friendly and very fast – it’s a great place to have a nice date out without it hitting the bank to hard – HIGHLY RECCOMEND”
Miguel Enoteca – Google 2025